Aspectul prajiturii este la fel de important precum gustul acesteia

Prajiturile sunt precum operele de arta cateodata, deoarece cofetarii priceputi realizeaza combinatii ideale de arome, gust ducle si forme care atrag gurmanzii precum un magnet.

Cand vorbim despre forme pentru prajituri, trebuie sa intelegem ca nu exista limite, iar o forma de prajitura poate fi dreptunghiulara, ovala sau chair in forma de trapez. Unele forme de prajituri incorporeaza siluete de masini, vapoare, casute, animale sau obeicte abstracte, iar acest factor contribuie in a face produsul final mai interesant.

Modelele de tort urmeaza adesea linii foarte simple si traditionale cu forme rotunde, patrate si dreptunghiulare stivuite in dimensiuni diferite. Cu toate acestea, alte prajituri trebuie sa fie sculptate in forme specifice pentru a transmite impactul necesar unui design.

Odata ce v-ati insusit tehnica de baza a sculpturii, veti putea produce aproape orice tip de prajitura pentru oaspetii uimiti si incantati, de la cufere de comori la zane si pirati.

Exista cateva linii directoare de baza pe care trebuie sa le luati in considerare inainte de a incerca primul design de tort sculptat. Aceste „reguli” va vor ajuta, pur si simplu, sa va asigurati succesul pentru toata munca si planificarea.

Faceti un plan inainte de a introduce cutitul pe tort. Aceasta inseamna cercetarea formei pe care doriti sa o creati din orice unghi.

Cele mai complicate sculpturi de tort vor avea nevoie de o serie de sabloane, asa ca incercati sa obtineti imagini ale formei din orice unghi. Imprimati fotografii sau folositi obiecte reale ca ghid ori de cate ori este posibil.

Decideti ce forma de baza va functiona cel mai bine pentru tortul  finit. De exemplu, o forma de inima este mai usor de decupat dintr-un tort rotund.

Uneori, trebuie creat un design din diferite forme care sunt asamblate mai degraba decat dintr-un tort mare taiat. De exemplu, cel mai simplu mod de a face un tort in forma de „S” este sa incepeti cu un tort rotund. Taiati-l in jumatate, apoi indepartati jumatatile. Acest lucru este mult mai simplu decat sculptarea unui „S” de la zero.

Amintiti-va sa luati timp pentru a respecta regulile standard de fundatie pentru prajituri daca stivuiti diferite piese pentru a crea o forma finita. Folositi dibluri ori de cate ori este posibil pentru stabilitate si taiati tortul pe placa pregatita pentru a evita miscarea prea mare a formei finite. Este sfasietor sa va uitati la tortul vostru, realizat cu atentie, cand va miscati. Alegeti o reteta de tort cu o firimitura densa, care va rezista la taiere. O prajitura usoara cu umplutura de mousse delicat nu ar fi o alegere fezabila pentru sculptura. Acest tip de tort nu va rezista, de obicei, la acoperirea cu fondant sau glazura grea. Incercati sa faceti un tort frumos cu morcovi sau un fudge care va va da pe spate.

Nu incercati niciodata sa sculptati prajituri proaspat coapte si umplute, deoarece acest tip de prajituri se va prabusi de obicei. Oricine a inghetat un tort proaspat cunoaste frustrarea firimiturilor si a marginilor care cad. Acesta este motivul pentru care „sfaramam” prajiturile – adaugam primul strat de inghet – pentru a evita eroziunea. Folosind forme din silicon, nu dati niciodata gres!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?