Sari la conținut
Prima pagină » Amenajarea bucătăriei, idei și inspirație

Amenajarea bucătăriei, idei și inspirație

Bucătăria este centrul de comanda al oricărei case, aici  te relaxezi fie luând masa cu cei dragi, fie gătind. Oricum ar fi, este locul unde te simți bine și bucuroasă, acasă. Pentru a avea bucătăria de vis, este recomandat să ții cont de anumite sfaturi de amenajare interioară.

Amenajarea bucătăriei, idei și inspirație

Food photo created by pvproductions – www.freepik.com

Dacă spațiul bucătăriei tale este limitat îți vor fi utile următoarele sfaturi:

  • Alege culori deschise pentru a da impresia de spațiu mai mare – dacă vei alege tonuri de alb sau nuanțe pastelate vei da impresia de spațiu aerisit, deschis și în general mare ca dimensiune.
  • Alege mobilier compact și cât mai corect compartimentat – dacă deții un spațiu restrâns, mobila ar trebui să ocupe și mai puțin spațiu. Optează doar pentru ce este cu adevărat necesar în materie de dulapuri.
  • Alege decoruri minimaliste și utile – elementele decorative pot fi și utile, nu doar atrăgătoare. Poți pune o plantă decorativă pe o poliță sau poți așeza setul de cuțite pe o bară.

Dacă deții o bucătărie mare de formă pătrată te poți considera mai mult decât norocos. Totuși pentru o amenajare bucatarie eficientă vei avea nevoie să ții cont de câteva sfaturi cum ar fi:

  • Păstrează echilibrul – alege mobilier, decorațiuni și electrocasnice care se îmbină perfect fără să încarce excesiv camera.
  • Utilizează trei nuanțe apropiate sau trei culori diferite – cromatica bucătăriei este un aspect extrem de important, de aceea nu exagera cu multe nuanțe. Ideal ar fi să alegi o culoare care va fi declinată în maximum trei nuanțe.
  • Nu trebuie să lipsească spațiile de depozitare – poate ai impresia că deții spațiu nelimitat, dar poți foarte ușor să îl supra încarci. Este recomandat să compartimentezi cât mai bine mobilierul de bucătărie pentru a depozita ustensilele de gătit.

Un alt lucru de care ar fi bine să ții cont este că diversele panouri decorative poliuretan pot aduce o notă de eleganță și un finish de lux bucătăriei tale. Acestea pot fi utilizate sub forma ancadramentelor diverse. Mai mult, în orice amenajare interioară un element aparte îl reprezintă scafa cu bandă led care îți poate aduce un plus de bucurie și romantism în bucătărie.

Dacă ai achiziționat casa, vei descoperi că foarte multe lucruri îți vor cere atenția, iar de multe ori nu vei avea cunoștințele sau competența de a lua decizii. De aceea, cel mai simplu este să apelezi la un designer de interior care îți va rezolva toate problemele și îți va oferi răspunsurile căutate. Dacă ești în căutarea celor mai potrivite profile pentru bucătăria ta, nu ezita să întrebi și profesioniști precum cei de la Fabrica de Profile, unic producător român de profile decorative și produse adiacente din polistiren și poliuretan. Știu toate secretele plintelor și, cu siguranță, te pot ajuta să găsești varianta cea mai potrivită pentru tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *