Sari la conținut
Prima pagină » 10 carti care iti vor dezvolta gandirea creativa

10 carti care iti vor dezvolta gandirea creativa

Indiferent de domeniul in care lucrezi, gandirea creativa este una dintre resursele care te pot ajuta sa avansezi si sa iti indeplinesti sarcinile in cele mai bune conditii si in moduri originale atunci cand se cere asta. Acest tip de gandire poate fi antrenat si unul dintre modurile prin care poti face asta este cititul. Astfel am pregattit o lista de 10 carti care ajuta la dezvoltarea gandirii creative.

Ar mai fi de specificat faptul ca majoritatea cartilor exista doar in engleza, motiv pentru care am ales sa pastram titlurile originale si le-am facut si cate o descriere pe scurt.

Ignore Everybody de Hugh MacLeod – cartea vorbeste despre cum poti sa cresti nivelul de creativitate prin ignorarea factorilor externi si concentrarea asupra propriei persoane si gandiri.

The Art of Non-Conformity de Chris Guillebeau – pe acelasi principiu ca in cartea de mai sus, autorul se concentreaza asupra faptului ca trebuie sa incetezi in a mai trai viata pe care ceilalti vor sa o traiesti si sa faci ceea ce te satisface.

Spark: How Creativity Works de Julie Burstein – vorbeste despre modul in care unii oameni si-au dobandit creativitatea.

The Creativity Checklist: The 11 Step System That Instantly Pulls Million Dollar Ideas Out Of Your Head de Tim Castleman – autorul dezvolta un sistem in 11 pasi pe care il poti urmari pentru a scoate ideile bune in evidenta.

I Swear To Good You Are God At This de Holiday Matinee and Dave Brown – prezinta 25 de povesti de succes menite sa te inspire si incurajeze in ceea ce iti doresti sa faci.

The Mind Map Book: Unlock Your Creativity, Boost Your Memory, Change Your Life de Tony Buzan and Barry Buzan – vorbeste despre potentialul unei harti ale mintii in ceea ce priveste procesul creativ.

Manage Your Day to Day de Jocelyn Glei – cartea aduna la un loc mai multi autori si prezinta perspectivele acestora asupra unei idei.

Show Your Work!: 10 Ways to Share Your Creativity and Get Discovered de Austin Kleon – vorbeste despre cele mai bune calitati pe care le poti avea ca persoana creativa si beneficiile pe care le ai daca imparasesti din munca ta.

Making Ideas Happen: Overcoming the Obstacles Between Vision and Reality de Scott Belsky – asa cum ii spune si numele, ofera idei de a trece peste obstacole si de a obtine ceea ce iti doresti.

Aceste carti sunt doar un punct de plecare in procesul creativ. Adevaratele procese le vei face prin practica si prin dorinta de a crea in fiecare zi lucruri noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *