Etapa județeană / martie

Ministerul Educației și Cercetării Științifice invită liceele din România să se înscrie în Concursul Național Tinerii Dezbat – competiție aflată în calendarul de Olimpiade și Concursuri aprobat de MECS. Dintre aplicațiile trimise, se selecteaza liceele care merg mai departe în Etapa Regională.

Seminarii / aprilie

Profesorii selectați participa la seminarii de formare susținute de traineri ARDOR. Aceste seminarii se organizează în regiune competițională.

Etapa regională / mai

După perioada de pregătire a elevilor în liceele lor, se desfășoară etapa regională. În același timp, în fiecare localitate din regiunile competiționale din România, elevii și profesorii lor vor concura pentru un loc în etapa națională. Moțiunile sunt anunțate după seminarii.

Etapa națională / iunie

Timp de 3 zile, cele mai bune echipe se înfruntă în etapa finală a competiției. La sfârșitul etapei naționale, se desemnează campionii naționali la Tinerii Dezbat.

 Noutăți

Ediția 2015

Licee participante

Peste 200 de licee din toate județele României s-au înscris în ediția a șasea a Concursului Național „Tinerii Dezbat”. Dintre acestea, 181 de licee s-au calificat și vor dezbate în cadrul regionalelor din București, Buzău, Craiova, Miercurea Ciuc, Oradea, Piatra Neamț, Ploiești, Timișoara și Suceava.

 Moțiuni dezbătute la națională

  • Ar trebui demiși toți politicienii aleși care fac declarații xenofobe.
  • Statul ar trebui să ofere adolescenților din toate mediile metode de contracepție în mod gratuit.

 Moțiuni dezbătute la regională

  • Toți copiii cu dificultăți de învățare ar trebui incluși în învățământul de masă.
  • Ar trebui aplicate măsuri de toleranță zero în cazuri de violență în școli.

Regulamentul concursului

  • În primul rând felicitări pentru organizarea concursului și pentru implicare. Sunteți un model de urmat pentru cei care lucrează în învățământ din vocație.

    Ortansa Frantescu, profesor Colegiul Național Vocațional Nicolae Titulescu, Slatina, județul Olt

  • Felicitările mele sincere pentru tot ceea ce faceți pentru ca dezbaterile să devină parte din drumul nostru către normalitate.

    Florin-George Popovici, profesor Suceava

Vă mulțumim pentru mesaj!

Enter a Name

Enter a valid Email

Message cannot be empty