By TineriiDezbat On Sunday, March 30 th, 2014 · no Comments · In

S-a lansat editia din acest an a Concursului Național „Tinerii Dezbat” – cel mai amplu concurs de dezbateri adresat elevilor din România. Liceele se pot înscrie completând formularul de aplicație disponibil pe www.edu.ro până vineri, 28 martie.

Derulat de Ministerul Educaţiei Naționale, împreună cu Reprezentanța UNICEF în România, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, Departamentul pentru Relații Interetnice, Agenția Națională pentru Romi, Agenţia de Dezvoltare Comunitară „Împreună”, Fundația Dignitas și Asociaţia Română de Dezbateri, Oratorie şi Retorică (ARDOR) în parteneriat cu Romanian-American Foundation, Tinerii Dezbat a ajuns la cea de-a V-a ediție. Concursul este cuprins în Calendarul concursurilor naționale școlare finanțate de către M.E.N. în anul școlar 2013-2014, aprobat cu nr. 24334/8.01.2014, la pct. 2, poziția 12.

Concursul Național „Tinerii dezbat”are drept scop conștientizarea de către tineri a valorilor cetățeniei democratice prin înţelegerea informată a realităţilor sociale, dezbaterea argumentată și exersarea atitudinii tolerante și deschise față de diferenţele sociale, etnice, economice, de sănătate, gen, etc, care pot constitui bariere în comunicare.

„Tinerii Dezbat este o olimpiadă a înțelegerii și promovării valorilor democratice prin dezbateri argumentate, un exercițiu al unei atitudini deschise către diferențe sociale, etnice și de gen. Tinerii dezbat este locul în care putem crește avocații, politicienii, intelectualii și cetățenii de mâine.” spun organizatorii programului.

Informaţiile privind Concursul Naţional „Tinerii dezbat” (Regulamentul concursului, Calendarul ediţiei 2014 și formularul de aplicație) sunt disponibile pe site-ul Ministerului Educației Naționale www.edu.ro, „Învățământ preuniversitar/Olimpiade și concursuri”.

Etapele regionale se vor desfășura în perioada 16-18 mai 2014, iar etapa naţională se va desfăşura la Târgu-Jiu, în perioada 13-15 iunie 2014.